loading...

Szakértő: “Érthetetlen, miért tekinti partnernek Brüsszel Törökországot, hisz megbízhatatlan!”

2015-10-16-1445007868-8448827-merkelrte

Kiszelly Zoltán politológus szerint kevéssé érthető, hogy Brüsszel miért Törökországot tekinti partnernek, az ugyanis nem igazán megbízható.

A szakértőt az M1 aktuális csatorna keddi műsorában az előző napi rendkívüli brüsszeli migrációs csúcstalálkozóról kérdezték. Kiszelly Zoltán azt mondta: a törökök novemberben megígérték, hogy fellépnek az embercsempészekkel szemben, ennek ellenére idén már minimum 100-110 ezer ember érkezett Törökországból Görögországba. Törökország ráadásul kevéssé demokratikus ország, és belpolitikai viták, valamint polgárháború jellemzi – tette hozzá.

A szakértő szerint partnernek tekinteni inkább Macedóniát kellene, amely ugyanúgy a nyugat-balkáni útvonalon helyezkedik el. Berlin és Brüsszel ugyanakkor azért tartja jó ötletnek, hogy Törökország kezelje a migránshelyzetet, mert nem szeretnék, hogy a válság felgyorsítsa az euróválságot Görögországban. „Mindenki tudja, hogy szükség lesz egy negyedik görög mentőcsomagra”, nem mindegy azonban, hogy mikor – hangsúlyozta.

forrás: magyaridok.hu

loading...
Minden, ami a nagyvilágban történik, ami színesebbé teszi hétköznapjaidat, amitől jobban érzed magad! Történések, amiről nem szívesen beszél senki. Itt megtalálhatsz olyan híreket, amik kimaradtak a közmédiából. Értesülhetsz minden pozitív dologról, ami valóban jobb kedvre derít! Frissítheted sütési, főzési szokásaidat. Ezen kívül naprakész lehetsz a bulvárvilágban, illetve a celebek mindennapjaiba is betekintést nyerhetsz! Tájékozódhatsz sikersztorikról, hogy Te is sikeresebb légy. Próbálunk minden nyitott kérdésre választ adni. Szeretnénk friss információkkal ellátni a nap kezdetén és kikapcsolódást nyújtani az egész napos robot után.

Kövess minket a Facebookon!

Wordpress Facebook Like Popup