loading...

Nemzedékenként egyszer látni ilyen jelenséget – hétfő éjjel ne hagyja ki

A jelenségre 69 éve nem volt példa, legközelebb tizennyolc év múlva lesz szuperhold.

A szuperhold az átlagos teliholdnál 14 százalékkal nagyobbnak és 30 százalékkal fényesebbnek látszik majd az égitest. Utoljára 1948-ban volt ilyen közel egymáshoz a Föld és a Hold, a következő szuperhold jelenség 2034 novemberében ismétlődik meg.

A Hold ellipszispályán kering a Föld körül. Amikor úgynevezett földközelpontba kerül, akkor 48 280 kilométerrel közelebb van bolygónkhoz, mint a pálya legtávolabbi pontján. Amikor ez a földközelpont egybeesik a teliholdfázissal, akkor beszélünk szuperholdról, hivatalos nevén földközeli teliholdról – írja a space.com.

Magyarországról november 14-én 16 óra 34 perckor kel a Hold, érdemes már akkor figyelni az égen felbukkanó szuperholdat.
forrás: vs.hu
loading...
Minden, ami a nagyvilágban történik, ami színesebbé teszi hétköznapjaidat, amitől jobban érzed magad! Történések, amiről nem szívesen beszél senki. Itt megtalálhatsz olyan híreket, amik kimaradtak a közmédiából. Értesülhetsz minden pozitív dologról, ami valóban jobb kedvre derít! Frissítheted sütési, főzési szokásaidat. Ezen kívül naprakész lehetsz a bulvárvilágban, illetve a celebek mindennapjaiba is betekintést nyerhetsz! Tájékozódhatsz sikersztorikról, hogy Te is sikeresebb légy. Próbálunk minden nyitott kérdésre választ adni. Szeretnénk friss információkkal ellátni a nap kezdetén és kikapcsolódást nyújtani az egész napos robot után.

Kövess minket a Facebookon!

Wordpress Facebook Like Popup