loading...

Nem vette észre a NASA, hogy felénk száguld egy aszteroida!

Tegnap délután közel került a Földhöz egy aszteroida.

Sem a NASA tudósai, sem más csillagászok nem tudtak arról a körülbelül 11-36 méter széles aszteroidáról, ami magyar idő szerint tegnap, január 9-én délután 14:47-kor húzott el a Föld mellett. Az objektum ijesztően közel, mindössze a Hold-Föld távolság felére haladt el bolygónk mellett, és bár az Arizonai Egyetemhez tartozó kutatócsoport csillagászai január 7-én észrevették az aszteroidát, ekkor már semmit sem lehetett volna tenni nagyobb veszély esetén sem.

A szakértők jelenleg tanulmányozzák a 2017 AG13 névre keresztelt objektumot, így már tudják, hogy 347 nap alatt kerüli meg a Napot. Korábban is előfordult már, hogy a tudósok az utolsó pillanatban szereztek tudomást egy közeledő aszteroidáról, sőt, az is megesett, hogy csak akkor fedezték fel az égitestet, amikor az elhaladt a Föld mellett.

forrás: femina.hu

loading...
Minden, ami a nagyvilágban történik, ami színesebbé teszi hétköznapjaidat, amitől jobban érzed magad! Történések, amiről nem szívesen beszél senki. Itt megtalálhatsz olyan híreket, amik kimaradtak a közmédiából. Értesülhetsz minden pozitív dologról, ami valóban jobb kedvre derít! Frissítheted sütési, főzési szokásaidat. Ezen kívül naprakész lehetsz a bulvárvilágban, illetve a celebek mindennapjaiba is betekintést nyerhetsz! Tájékozódhatsz sikersztorikról, hogy Te is sikeresebb légy. Próbálunk minden nyitott kérdésre választ adni. Szeretnénk friss információkkal ellátni a nap kezdetén és kikapcsolódást nyújtani az egész napos robot után.

Kövess minket a Facebookon!

Wordpress Facebook Like Popup