loading...

Muszlim csoport a terrorelhárítás ellen: beszivárognak a rendszerbe, majd olyat tesznek, amire senki nem számított!

Egy tanulmány szerint brit tanári és diákszervezetek is segítik a szélsőséges iszlamistákat a kormány terrorellenes programja elleni harcban.

Radikális iszlám csoportokat támogatnak a brit tanárok és diákok szervezetei, azzal a céllal, hogy aláássák a kormány terrorizmus elleni programját – írja a brit Express a honlapján.

Az iszlám radikálisok szervezett kampányt folytatnak. Hamis állításokkal, félrevezető érvekkel, rémhírek terjesztésével próbálják meggátolni a Prevent elnevezésű terrorellenes programot – állítja a pártfüggetlen Henry Jackson Society (HJS) tanulmánya.

Az iszlám(-barát) szervezetek már megvetették a lábukat az iskolákban, egyetemeken, az önkormányzatokban és a politikai életben.

Azt terjesztik, hogy a Prevent kifejezetten a muszlimok ellen irányul.

Itt ne felejtsük el megemlíteni, hogy London már pakisztáni származású muszlim polgármestert választott magának és a főváros lakosságának, majd’ háromszorosa iszlám vallású Nagy-Britannia országos átlagához képest.

HARC A RADIKALIZMUS ELLEN

De mi is az a Prevent? A program brit terrorizmus ellenes politika részeként indult, fő feladata reagálni a terrorista ideológiák terjedésére, és megakadályozni, hogy a polgárok radikalizálódjanak. A program része, hogy képzést nyújt a közalkalmazottaknak arról, hogyan ismerjék fel a radikalizálódás jeleit, vagy óvják a veszélyeztetett embereket.

A Prevent elleni legerősebb támadás amiatt történik – a jelentés szerint –, mert személyre szabott támogatást nyújt azoknak, akiknél felmerül a radikalizálódás kockázata.

ELKÉPESZTŐ, KIK ÁLLTAK A MUSZLIM SZERVEZETEK MELLÉ

A tanulmány szerint a Prevent-ellenes kampányt nem csak radikalista iszlám szervezetek tartják fenn, de segítőkre is akadtak, méghozzá nem is akárhonnan, hanem a közszférából. Ugyanis

támogatójuknak szegődött egy brit tanári és egy diákszervezet is,

a National Union of Teachers (NUT) és a National Union of Students, amelyek fő szövetségesei a Muslim Engagement and Development (Muszlim Elkötelezettség és Fejlődés), azaz MEND nevű szervezetnek. (Érdekesség, hogy beszédes rövidítéseket választottak maguknak a szervezetek, hiszen a NUT „anyacsavart”, a MEND pedig „javítást” jelent.) A tanárok szervezetéről érdemes elmondani, hogy ugyan szakmai és állítása szerint a legnagyobb Nagy-Britanniában, politikai akciókkal is foglalkozik. Így például határozottan állást foglal a TTIP, a szabadkereskedelmi egyezmény, illetve az izraeli területfoglalások ellen. Hogy ez miként fér bele egy tanári szakmai szervezet életébe, azt nehéz megfejteni.

EGYETEMI TANÁROK AZ ISZLÁM SZERVEZETEK MELLETT

Feltűnik a történetben egy ellentmondásos érdekvédelmi szervezet a CAGE (ketrec) is, amely – többek között – a guantanamói foglyok kiszabadításán dolgozott . A HJC a tanulmányában egyenesen azt állítja, hogy a CAGE

szivárgott be az egyetemekre, állított maga mellé tanárokat,

ezért éri kritika a Prevent-programot akadémikusok részéről.

Rupert Sutton – a tanulmány szerzője és a HJS kutatója – szerint „a radikalizálódás veszélyének kitettek azonosítása, valamint annak biztosítása, hogy megfelelő támogatásban részesüljenek, hogy ne szippantsa be őket a radikális iszlám, az egyik legfontosabb politikai kihívás, mellyel Nagy-Britannia jelenleg szembesül. De az elmúlt években elért eredményeket és erőfeszítéseket a radikális iszlám tanok terjedésének megállítására, aláássa egy határozott és jól szervezett ellenkampány.”

A szélsőséges ideológiák terjednek, a megosztó szervezetek virágoznak, melyek óriási veszélyt jelentenek.

A tanulmány végül felhívja a kormány figyelmét, hogy óriási baj lehet abból, ha nem erősíti meg a Prevent programot, nem von bele még több embert és nem magyarázza el, hogy miért is jó.

A Preventet ellenző muszlim szervezet, a MEND hozzáállása elég érdekes, hiszen, míg a programot muszlim-elleneséggel vádolja, nem határolódik el a radikális iszlám csoportoktól. Tagságát kifejezetten civil aktivitásra buzdítja, illetve teljes oktatási programmal rendelkezik, amelyet mecsetekben szerveznek meg, ahol a szélsőségesekkel való találkozás sem zárható ki.

A tisztességes magatartás talán az lenne, ha a radikálisokat kiközösítené,

és tényleg csak ott látna muszlim-ellenességet, ahol van. Mert a mostani hozzáállásával éppen a radikális iszlám tanok terjesztőinek malmára hajtja a vizet. Akadályozván a terror-ellenes harcot, vagy a legrosszabb forgatókönyv esetén, segítvén a radikális eszmék terjedését Nagy-Britanniában. A tanulmány az utóbbitól tart.

forrás: magyaridok.hu

loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Minden, ami a nagyvilágban történik, ami színesebbé teszi hétköznapjaidat, amitől jobban érzed magad! Történések, amiről nem szívesen beszél senki. Itt megtalálhatsz olyan híreket, amik kimaradtak a közmédiából. Értesülhetsz minden pozitív dologról, ami valóban jobb kedvre derít! Frissítheted sütési, főzési szokásaidat. Ezen kívül naprakész lehetsz a bulvárvilágban, illetve a celebek mindennapjaiba is betekintést nyerhetsz! Tájékozódhatsz sikersztorikról, hogy Te is sikeresebb légy. Próbálunk minden nyitott kérdésre választ adni. Szeretnénk friss információkkal ellátni a nap kezdetén és kikapcsolódást nyújtani az egész napos robot után.

Kövess minket a Facebookon!

Wordpress Facebook Like Popup