loading...

Erre nem számítottunk! Nekünk kellene megoldani a menekültválságot!

hatar_agressz (1)

A Horgos és Röszke közötti határnál várakozó migránsok helyzetének rendezésére szólította fel a szerb és a magyar hatóságokat pénteken Horgoson Hans Friedrich Schodder, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) szerbiai misszióvezetője.

A szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint az UNHCR képviselője pénteken a horgosi rögtönzött táborba látogatott, ahol a több mint 300 várakozó migránst látva kijelentette: vagy jobb körülményeket kell teremteni számukra, vagy megfelelő megoldást kell találni továbbengedésükre, mindenesetre “nagyon nehéz lesz őket távozásra bírni”. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy a várakozóknak vízre és élelemre van szükségük.

A szerb-magyar határon körülbelül negyven nappal ezelőtt kezdett kialakulni egy sátortábor. Mivel a magyar-szerb határ szeptemberi lezárását követően megszűnt a határon kialakított tábor, és a segélyszervezetek is távoztak, így a mostani táborban nincs áram, nincsenek mosdók, és csak egy vízcsap üzemel. A migránsok többsége Szíriából és Afganisztánból érkezett, és az Európai Unió országaiba tart.

A migránsok azonban nem szívesen hagyják el a határsávot, ugyanis úgy vélik, ha ott maradnak nagyobb eséllyel tudnak átjutni.

forrás: ma.hu

loading...
Minden, ami a nagyvilágban történik, ami színesebbé teszi hétköznapjaidat, amitől jobban érzed magad! Történések, amiről nem szívesen beszél senki. Itt megtalálhatsz olyan híreket, amik kimaradtak a közmédiából. Értesülhetsz minden pozitív dologról, ami valóban jobb kedvre derít! Frissítheted sütési, főzési szokásaidat. Ezen kívül naprakész lehetsz a bulvárvilágban, illetve a celebek mindennapjaiba is betekintést nyerhetsz! Tájékozódhatsz sikersztorikról, hogy Te is sikeresebb légy. Próbálunk minden nyitott kérdésre választ adni. Szeretnénk friss információkkal ellátni a nap kezdetén és kikapcsolódást nyújtani az egész napos robot után.

Kövess minket a Facebookon!

Wordpress Facebook Like Popup