loading...

Diliből pisilt a terhességi tesztre a férfi,
de később kiderült hererákja van

PositivePregnancyTest
Ezt a döbbenetes történetet egy srác osztotta meg a Reddit nevű közösségi oldalon.

Egy nap a fürdőszobájában megtalálta exbarátnőjének egy el nem használt terhességi tesztjét. A vicc kedvéért gondolta hogy rápisil, és megnézi, hogy neki milyen eredményt mutat a teszt. Legnagyobb meglepetésére 2 csík jelent meg a terhességet jelző ablakocskában, ahogy ez a képen is látható. Mint tudjuk ez terhességet jelent, igaz? Nyilvánvalóan nála ez szóba sem jöhetett, de ettől függetlenül kíváncsi lett volna az okára. Megosztotta a Reddit-en a „pozitív” tesztről készült fotót, majd a kommentelők közül valaki ezt írta neki:

“Ha ez igaz, akkor ki kellene vizsgáltatnod magad hererák gyanújával és keresd fel a háziorvosod amilyen gyorsan csak lehet.”

Hatalmas szerencséje volt, hogy mindez megtörtént, mert mikor háziorvosa kivizsgálta őt, kiderült: hererákja van és szerencséjére még sikerült a korai stádiumban diagnosztizálni a betegséget.

Akkor mi is történt itt?

A terhességi teszt valójában a vizeletben lévő hCG (Human Chorionic Gonadotropin) nevű hormon szintjét méri. Ez a hormon a nők placentájában termelődik és hatékonyan kimutatja a terhességet. Viszont a hCG szint azon férfiak szervezetében is magasabb, akik hererákban szenvednek. Azonban ez nem azt jelenti, hogy akiknél a terhességi teszt negatív eredményt mutat, annak nem lehet hererákja, akinek meg pozitív, az egyértelműen ebben a betegségben szenved.

Mindenesetre, ha férfiként pozitív eredményt mutatna a terhességi teszt, érdemes mihamarabb felkeresnünk egy szakorvost, hogy megbizonyosodjunk az eredmény valódi okáról.

 

Forrás: Reddit

loading...
Minden, ami a nagyvilágban történik, ami színesebbé teszi hétköznapjaidat, amitől jobban érzed magad! Történések, amiről nem szívesen beszél senki. Itt megtalálhatsz olyan híreket, amik kimaradtak a közmédiából. Értesülhetsz minden pozitív dologról, ami valóban jobb kedvre derít! Frissítheted sütési, főzési szokásaidat. Ezen kívül naprakész lehetsz a bulvárvilágban, illetve a celebek mindennapjaiba is betekintést nyerhetsz! Tájékozódhatsz sikersztorikról, hogy Te is sikeresebb légy. Próbálunk minden nyitott kérdésre választ adni. Szeretnénk friss információkkal ellátni a nap kezdetén és kikapcsolódást nyújtani az egész napos robot után.

Kövess minket a Facebookon!

Wordpress Facebook Like Popup