loading...

Csütörtökön döntenek a 100 ezer forintos alapjövedelemről Magyarországon!

fizetés

Minden, bejelentett magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár havi 100 ezer forintos garantált jövedelemhez jutásáról rendezne népszavazást egy roma párt.

Noha először – évekkel ezelőtt – az MSZP-ben vetődött fel az ötlet, most mégis egy másik politikai szervezet, az Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt nyújtott be népszavazási kezdeményezést:

“Akarja-e, hogy minden magyar állampolgár -aki magyarországi, bejelentett lakóhellyel rendelkezik-, havi nettó 100 000 Ft, a kisgyermeket váró édesanyák pedig havi nettó 200 000 Ft alanyi jogon járó juttatást kapjanak?”

Ha a Nemzeti Választási Biztosság jóváhagyja a kérelmüket, akkor 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük, ahhoz, hogy népszavazást lehessen tartani.Ez a kérdés  a költségvetést is komolyan érintené!

Ezt a bejegyzést posztolta ki a párt nemrégiben a közösségi oldalra :

“Testvérek! Az alanyi jogon járó feltétel nélküli alapjövedelemmel kapcsolatos népszavazási kezdeményezésünk a Nemzeti Választási Irodánál most végig kell járja a bürokrácia útvesztőjét! A választási bizottság döntésétől függetlenül az elnökség már most hatalmas sikernek könyveli el azt, hogy kezdeményezésünk a médián és a párt tagságán kívül több ezer ember bíztatását, szimpátiáját, támogatását indította el irányunkba! Naponta több száz e-mail, rengeteg levél és sok-sok gratuláló telefon érkezik a párthoz! Köszönjük! Ígérjük, hogy nem állunk meg! Ha kezdeményezésünk szabad utat kap akkor mindent megteszünk azért, hogy a szükséges mennyiségű támogató aláírást összegyűjtsük! Ha elgáncsolják a kezdeményezést akkor minden törvényes eszközt megragadunk a további nyomásgyakorláshoz! Ha kell utcára megyünk!!! Mindkét esetben számítunk rátok!! Tumari butyi, vi amari butyi! À vosztru lukru, si á nosztruj! A Ti dolgotok, a mi dolgunk is!”

Politikailag kétségkívül vonzó ígéret az ilyen alapjövedelem, más kérdés, hogy bírja-e az ország gazdasága.

forrás: origo.hu / palyazatfigyelo.hu

 

loading...
Minden, ami a nagyvilágban történik, ami színesebbé teszi hétköznapjaidat, amitől jobban érzed magad! Történések, amiről nem szívesen beszél senki. Itt megtalálhatsz olyan híreket, amik kimaradtak a közmédiából. Értesülhetsz minden pozitív dologról, ami valóban jobb kedvre derít! Frissítheted sütési, főzési szokásaidat. Ezen kívül naprakész lehetsz a bulvárvilágban, illetve a celebek mindennapjaiba is betekintést nyerhetsz! Tájékozódhatsz sikersztorikról, hogy Te is sikeresebb légy. Próbálunk minden nyitott kérdésre választ adni. Szeretnénk friss információkkal ellátni a nap kezdetén és kikapcsolódást nyújtani az egész napos robot után.

Kövess minket a Facebookon!

Wordpress Facebook Like Popup