loading...

“Bűn lenne, ha nem lehetne bevetni a honvédséget!”

a katona

A Magyar Honvédség (MH) vezérkari főnöke szerint bűn lenne, ha nem lehetne bevetni a hadsereget akkor, ha a rendőrök már nem tudják kezelni a migránshelyzetet. Benkő Tibor vezérezredes a Faktor internetes portálon pénteken megjelent interjújában arról is beszélt, hogy a közelmúltban egy kibertámadást akadályoztak meg a magyar katonák. A vezérkari főnök nem ért egyet a kötelező sorkatonai szolgálattal, és azt is elmondta, hogy a nemrég megalakult MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred egy “elit” egység.

Benkő Tibor szerint 2015 nem volt egyszerű év a honvédségnek. Újra kellett tervezni a katonák elfoglaltságait, amikor kiderült, hogy kezelni kell a migrációs helyzetet. Meg kellett építeni a fizikai akadályt, emellett azt is meg kellett szervezni, hogy a katonák vigyázzanak a határzár sértetlenségére. Megjegyezte, hogy minden nehézség ellenére “tisztességes, becsületes, szorgalmas munkát végeztek” a katonák bő három hónap alatt.

A vezérkari főnök kifejtette, hogy már készülnek az újabb határzár építésére a román határ mentén. Szükség esetén nagyon rövid időn belül, szinte azonnal el tudják kezdeni a munkát a csaknem 450 kilométer hosszú, a tavalyinál nagyobb szakaszon.

Benkő Tibor kiemelte, hogy mivel a napokban jelentősen megnőtt a határsértők száma, növelték a határ mentén szolgáló katonák létszámát is. “Felkészültünk arra, hogy megállítsunk egy esetleges tömegáradatot, de reméljük, hogy nem lesz rá szükség” – mondta.

A vezérezredes szerint a magyar polgárok biztonsága a legfontosabb, és ennek függetlennek kell lennie a pártpolitikától. Ezért “bűn lenne”, ha nem vennék igénybe a hadsereget szükség esetén. A franciaországi alkotmánymódosítás éppen arról szól, hogy be lehessen vetni a katonákat – jegyezte meg, hozzátéve: a honvédség alapfeladatai közé tartozik a terrorizmus elleni küzdelem.

forrás: hirado.hu

loading...
Minden, ami a nagyvilágban történik, ami színesebbé teszi hétköznapjaidat, amitől jobban érzed magad! Történések, amiről nem szívesen beszél senki. Itt megtalálhatsz olyan híreket, amik kimaradtak a közmédiából. Értesülhetsz minden pozitív dologról, ami valóban jobb kedvre derít! Frissítheted sütési, főzési szokásaidat. Ezen kívül naprakész lehetsz a bulvárvilágban, illetve a celebek mindennapjaiba is betekintést nyerhetsz! Tájékozódhatsz sikersztorikról, hogy Te is sikeresebb légy. Próbálunk minden nyitott kérdésre választ adni. Szeretnénk friss információkkal ellátni a nap kezdetén és kikapcsolódást nyújtani az egész napos robot után.

Kövess minket a Facebookon!

Wordpress Facebook Like Popup