loading...

A német politikai elit ismét bölcsebb lett volna, ha inkább csöndben marad!

CDU-Bundesvorstand

Túlestünk a migránsválság csúcsán – közölte óvatos optimizmussal Thomas de Maiziere német belügyminiszter a Tagesspiegel című lap vasárnapi számában.

“Nagyon óvatosan mondom, hogy túlestünk a migránsválság csúcsán” – mondta a német belügyi tárca vezetője.

Maiziere nyilatkozata egy nappal azt megelőzően jelent meg a sajtóban, hogy a Brüsszel és Ankara között, a menekültáradat mérséklésére kötött megállapodás értelmében megindul a migránsok visszatoloncolása Görögországból Törökországba.

És itt merül fel a kérdés, hogy vajon eljutott-e Németországba – legalábbis a politikai elithez – az az információ, hogy Líbiában éppen majdnem egymillió afrikai tűkön ül, hogy Európába indulhasson. Vagy éppen a jelenleg zajló örmény-azeri háború hatására milliók terveznek az Unió fejlettebb országaiba utazni. Büszkén veregetik egymás vállát az EU-török megállapodás sikeres megkötése után, ám ezzel párhuzamosan a csempészek éberen keresik az új útvonalakat. Tehát sikernek lehet elkönyvelni azt a tényt, hogy Görögországba nem érkezik több menekült (ami ugye nem teljes egészében valósul meg), viszont Olaszországba annál több érkezik. Leegyszerűsítve nem látható érdemi változás. Ezen felül meg kel említeni a törökök várható áramlását, miután a vízummentesség pár hónapon belül a “kezükbe csöppen”.

loading...
Minden, ami a nagyvilágban történik, ami színesebbé teszi hétköznapjaidat, amitől jobban érzed magad! Történések, amiről nem szívesen beszél senki. Itt megtalálhatsz olyan híreket, amik kimaradtak a közmédiából. Értesülhetsz minden pozitív dologról, ami valóban jobb kedvre derít! Frissítheted sütési, főzési szokásaidat. Ezen kívül naprakész lehetsz a bulvárvilágban, illetve a celebek mindennapjaiba is betekintést nyerhetsz! Tájékozódhatsz sikersztorikról, hogy Te is sikeresebb légy. Próbálunk minden nyitott kérdésre választ adni. Szeretnénk friss információkkal ellátni a nap kezdetén és kikapcsolódást nyújtani az egész napos robot után.

Kövess minket a Facebookon!

Wordpress Facebook Like Popup